Storytelling

Så skapar du innehåll som din målgrupp slukar

Du kan glömma hjältens resa. Lägg däremot kraft på att få fram människans backstory; låt intervjupersonens drivkrafter, passion och vision glimta fram.

Author Img
Post Main Image

Våra drivkrafter fascinerar

Har du tänkt på att uttrycket ”Binge-watching” (streckkolla) anspelar på missbruk? Men ordet är också ett kvitto på hur kraftfullt storytelling är. Men om din målgrupp (ännu) inte slukar det innehåll som du delar, då är det hög tid att ta din storytelling nästa nivå.

– Det gäller att förstå vilka mekanismer som gör att vi människor fängslas. Och så behöver vi träning och åter träning, i kombination med konstruktiv feedback, säger Ulrika Nybäck, som under fyra år sett de stora framsteg som medlemmarna gör under en heldag i Storytelling.

Kommunikatörens utmaning

Det är inte alltid så lätt att på egen hand väcka intresse för ett nytt direktiv, ett bokslut eller andra abstrakta ämnen. Men här kan du luta dig mot kunskapen att vi fascineras av: Varför vi människor gör som de gör (drivkrafter). Och hur en förändring kommer att påverka just dig.

Ställ rätt frågor

Hur gör du då rent konkret? Komplettera de fakta- eller siffertunga delarna med intervjuer där du ställer frågor som: Varför är den här policyn viktig för våra medborgare (eller kunder)? Vad händer om vi inte gör det här? Hur påverkas intervjupersonen av förändringen? Hur ska den du intervjuar få med alla medarbetare genom förändringen? Se till att mixa fakta (abstraktioner) med människans vilja, förhoppningar, vision och drivkrafter. Då blir ditt innehåll levande, minnesvärt och något som vi vill snacka om.

Därför minns du en story

När du skriver en fängslande berättelse kommer mottagaren (jag) att minnas den bättre om du på ett naturligt sätt berör så många sinnen som möjligt. Det kan handla om att genom en text få läsaren att se, känna, höra och till och med ana dofter. Denna kompetens (att beröra fler sinnen) är viktig även när vi planerar innehåll för video och film.

Hör av dig till oss redan idag!

Låt oss börja med ett kort möte för att diskutera vilka utmaningar ni står inför och hur Wonderwork skulle kunna stötta er på bästa sätt!

CTA Icon
Design
CTA Icon
Film
CTA Icon
Animationer
CTA Icon
Foto
CTA Icon
Bumpers
CTA Icon
Reels
CTA Icon
Strategier
CTA Icon
Webbdesign
CTA Icon
Grafisk design
CTA Icon
Art Direction
CTA Icon
Kreativa kampanjer
CTA Icon
Effektiv kommunikation
CTA Icon
Snabba resultat
CTA Icon
AI-verktyg