AI

Om du hade endast AI som kollega, hur skulle det bli?

I somras fick jag frågan: Hur skulle du utforma en marknadsavdelning om du endast hade en AI som kollega? Det blev upptakten till ett testade, experimenterade och reflekterande. Först ut i en serie av tester: bildverktyget: Dall-E.

Author Img
Post Main Image
Prompt: Surrealism. En marknadschef pekar på en skärm. Chefen har glasögon med svarta bågar, långt hår. I rummet finns även tre kollegor och en AI.

Fredrik  utmanade mig i somras med frågan: Hur skulle du utforma en marknadsavdelning om du endast hade en AI som kollega?

Därför har jag de senaste månaderna testat AI-appar för: röst (voice-over), artwork, texter, copy, idéer, utbildningar, animeringar, video med mera.

Här kommer några tankar från mitt test av bildverktyget Dall-E.

Jag tyckte det lät lite ensamt med endast AI som kollega och bad därför Dall-E skapa en målning av en marknadschef som driver sin avdelning med tre kollegor och en artificiell intelligens.

Syftet med testet var att bekanta mig med bildverktyget, testa olika funktioner – och ta reda på om bildverktyget kan vara användbart framöver.

I bilderna som du ser här varierade jag prompten för att få fram olika uttryck och känslolägen, olika personer i förgrunden, variation i ljus och färger.

I prompten bad jag att få se stilarna:

💥 Digital Art (lila,blå färger)

💥 Surrealism (kvinna som pekar)

💥 Art Deco (kvinna med ryggen mot betraktaren)

💥 Impressionism (tydliga penselavtryck)

Prompt: Art Deco. Marknadschef skapar resultat med en AI och tre kollegor. Aktivitet, energi.
Artwork: Dall-E. Prompt by: Ulrika Nybäck.


Mina slutsatser och tankar så här långt:  

💡 På idéstadiet känns det värdefullt att med stöd av AI kunna skissa och testa olika stilar, för att känna efter vilka manér som fungerar bäst för den här kampanjen, content-satsningen eller det här eventet.

🔨  Det är också värdefullt att kunna ta med skisser till möten med kreatörer och beslutsfattare, så kan vi bygga vidare utifrån någonting konkret.

💡 Slutsats. Jag gillar att jobba med människor: fotografer, illustratörer, copywriters. Jag vill också att vi alla ska kunna fortsätta leva på (av?) våra yrken.

Samtidigt vill jag testa och öppna upp för möjligheterna med AI. Den digitala kollegan är redan ostoppbar – och är här för att stanna.

Jag är nyfiken på dina erfarenheter!

Hur använder du AI-apparna?

Ser du AI som ett hot eller en möjlighet?

Återkommer med fler tester och erfarenheter.

Kanske tar jag också fram en föreläsning på temat: Hur blir vardagen för en marknadschef med (endast) AI som kollega?

Prompt: Impressionism. Marknadschef skapar resultat med en AI och tre kollegor.

Artwork: Dall-E. Prompt by: Ulrika Nybäck.

Hör av dig till oss redan idag!

Låt oss börja med ett kort möte för att diskutera vilka utmaningar ni står inför och hur Wonderwork skulle kunna stötta er på bästa sätt!

CTA Icon
Design
CTA Icon
Film
CTA Icon
Animationer
CTA Icon
Foto
CTA Icon
Bumpers
CTA Icon
Reels
CTA Icon
Strategier
CTA Icon
Webbdesign
CTA Icon
Grafisk design
CTA Icon
Art Direction
CTA Icon
Kreativa kampanjer
CTA Icon
Effektiv kommunikation
CTA Icon
Snabba resultat
CTA Icon
AI-verktyg